Sport Medica

Mr ph Keti Kasa, MSc Nutrigenomika

Keti slika

Diplomirani farmaceut

Kategorija

Konsultanti

Biografija

„Mr Ph K. Kasa je osnovne studije Farmacije završila u Novom Sadu 2009. godine. Školovanje nastavlja u inostranstvu, i 2013. godine stiče master diplomu u Rotterdamu na Erasmus Univerzitetu iz oblasti Genetske epidemiologije. Još od osnovnih studija se interesuje za prevenciju hroničnih nezaraznih bolest i proučavanje faktora koji utiču na razvoj istih, uključujući stil života, ishranu, fizičku aktivnost i genetske faktore, a to je upravo fokus njenog daljeg profesionalnog razvoja.

 

Nakon studija u Rotterdamu, nekoliko godina se bavila naučnim i kliničkim istrazivanjem u oblasti epidemiologije i farmakoepidemiologije, uključujući i rad na Institutu za Neurodegenerativne bolesti u Bonnu (Nemačka).

 

2021. godine se potpuno fokusira na nutricionizam i nakon završene edukacije (“American Fitness Professionals and Associates”, – Holistic Nutritionist), završava master studije iz Nutrigenomike i personalizovane ishrane u Španiji na Univerzitetu Balearskih ostrva. Takođe, stiče diplomu savetnika u ishrani (“Stonebridge University” – Diet and Nutrition Advisor).

 

Počinje da radi kao konsultant iz oblasti Nutrigenetike i personalizovane ishrane, čiji je fokus interakcija gena i nutrijenata i načina na koji utiču na očuvanje zdravlja, razvoj i prevenciju bolesti. Njen rad obuvata holistčki i personalizovan pristup, a glavne oblast interesovanja su prevencija hroničnih nezaraznih bolesti povezanih sa ishranom i načinom zivota. „