Sport Medica

O NAMA

Poliklinika Sport Medica

Poliklinika Sport Medica je ustanova koja aktivnim sportistima, rekreativcima i građanstvu pruža sveobuhvatnu medicinsku uslugu kako bi se na najbrži i najefikasniji način vratili u pun trenažni i/ili takmičarski proces, ili redovne životne aktivnosti nakon bilo kakve povrede.

Poliklinika Sport Medica pruža kompletnu dijagnostiku i najšire terapijske metode u oblasti fizikalne medicine i rehabilitacije. Celokupan koncept usluga zaokružen je dijagnostičkim i terapijskim procedurama u oblasti interne medicine.

Jedna od definicija sporta kaže da je „sport fizička ili rekreativna aktivnost, kojom se obično bavi iz zadovoljstva, a u koju je pojedinac uključen kao individualni sportista ili učesnik ili u grupnom ili timskom formatu.“

Učešće u sportu, bilo na rekreativnom ili profesionalnom nivou, ponekad ima štetne posledice na fizičko ali i mentalno-emocionalno zdravlje sportiste. Lečenje ovih nepovoljnih fizičkih ili mentalno-emotivnih posledica često zahteva neku vrstu medicinske intervencije.

Terapiju ili tretman fizičkog, mentalnog i emocionalnog nepovoljnog uticaja sporta pruža širok krug profesionalaca iz različitih grana medicine i šire (psiholozi, nutricionisti, fitnes treneri), kako bi kroz multidisciplinaran pristup  omogućili sportisti da se vrati treninzima i/ili takmičenju.

Tim Poliklinike Sport Medica je na usluzi sportistima kako za osnovne (obavezne) i proširene sportsko-medicinske preglede, tako i u segmentu preciznog i brzog postavljanja dijagnoze sportskih povreda. Uz najsavremenije metode fizikalne medicine i rehabilitacije naš tim lekara i fizioterapeuta sportistu vraća na optimalni nivo zdravlja i telesnog blagostanja, odnosno u takmičarsku formu ili mu omogućava povratak rekreativnim sportskim aktivnostima.

Osim sportsko medicinskih pregleda, funkcionalne dijagnostike sportista (ergometrija) kompletne dijagnostike i terapije sportskih povreda, te konsultanskih pregleda specijalista različitih grana, jedna od delatnosti Poliklinike Sport Medica je medicinsko zbrinjavanje sportskih manifestacija.

Poliklinika Sport Medica je mesto koje će svakom aktivnom sportisti ili rekreativcu, u svim uzranim kategorijama, pružiti pod jednim krovom medicinsku podršku kako bi nesmetano nastavili da se bave sportom.

Sport Medica

Najsavremenija oprema za dijagnostiku i terapiju kombinovana sa stručnim medicinskim kadrom impresivnog znanja i iskustva, garant je uspešnosti i brzog povratka u formu i na željeni kvalitet života.