Sport Medica

Sport medica

Kompletna dijagnostika i terapija povreda

LB109120

KOMPLETNA DIJAGNOSTIKA I TERAPIJA SVIH VRSTA POVREDA

Sportske povrede su najčešće u periodu od 15. do 35. godine života, a posebno u grupi rekreativaca, mada generalno povrede nastaju u bilo kom životnom dobu i nisu naravno nužno vezane samo za sportske aktivnosti. Banalno, povrede mogu nastati nakon bilo kakvih padova u svakodnevnom životu, bez obzira na starosnu dob osobe. Kada dođe do povrede nekog dela lokomotornog aparata (sistema za kretanje), tim lekara specijalista i fizioterapeuta je tu da pomogne u dijagnostici, neoperativnom ili operativnom lečenju povreda, odnosno u procesu rehabilitacije.

 

MULTIDISCIPLINARAN PRISTUP LEČENJA POVREDA

Pored pregleda specijalista ortopedske hirurgije i traumatologije, specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije, specijalista sportske medicine, u Poliklinici Sportmedica pacijentima su na raspolaganju i ultrazvučni pregled zglobova i mekih tkiva koji sprovode posebno edukovani specijalisti, kao i izokinetička dijagnostika uz ciljani trening koji umnogome skraćuje dužinu trajanja perioda rehabilitacije nakon povreda.

 

Partnerski odnos sa eminentnim ustanovama omogućava našim pacijentima brzu i kvalitetnu dodatnu dijagnostiku (RTG, MR, CT) ukoliko se utvrdi potreba za takvim dijagnostičkim procedurama.

Najčešće povrede sa kojima se susrećemo u svakodnevnoj praksi su:

  • povrede ramena
  • povrede lakta i ručnog zgloba
  • povrede kolena
  • povrede skočnog zgloba
  • povrede kuka
  • povrede donjeg dela ledja
  • povrede mišića različlite lokalizacije
  • povrede tetiva i ostalih mekotkivnih struktura.

Naš tim fizioterapeuta u procesu rehabilitacije nakon povreda primenjuje različite kineziterapijske tehnike i tehnike masaže, uz poštovanje individualnog pristupa i savremenih protokola  rehabilitacije. Opremljeni smo svim savremenim modalitetima aparaturne fizikalne terapije koji su neophodni u tretmanu sportskih povreda, uključujući Shockwave (terapija radijalnim shockwave talasima), Tecar (inovacija u oblasti termooterapije), odnosno Game ready (aparat za kompresiju, hlađenje, grejanje i kombinovanu terapiju).

Terapijske modalitete povreda upotpunjuje intraartikularna i periartikularna primena lekova, kao i medicinskih sredstava na bazi hijaluronske kiseline, zatim PRP (platelet rich plasma) i druge terapijske opcije iz segmenta regenerativne medicine koje se sprovode u našoj zdravstvenoj ustanovi.

Usluge

Najsavremenija aparatura fizikalne terapije

btl-swt-pro-device

Shockwave

Handsome,Physiotherapist,Massaging,Leg,Of,Football,Player,In,Hospital

Game ready