Sport Medica

Sport medica

Game ready

Kompletna dijagnostika i terapija sportskih povreda

Handsome,Physiotherapist,Massaging,Leg,Of,Football,Player,In,Hospital

GAME READY

Jedan od aparata koji je u poslednje vreme našao široku primenu u fizikalnoj medicini i rehabilitaciji je Game Ready.

Game Ready se koristi za smanjenje osećaja bola, smanjenja otoka, redukciju protoka krvi u dublja tkiva gde već mogu biti prisutna krvarenja, a kompresija dodatno pomaže kod pomenute kontrole tečnosti i ograničavanja bola na povređenom mestu, što dovodi i do produženog  analgetskog učinka, značajnijeg povećanja obima pokreta, a sve zajedno do brže regeneracije tkiva i bržeg oporavka generalno.

Primena hladne kompresije nije nova metoda (naprotiv, prisutna je vekovima), no veliki značaj ovog aparata baziran je na prvom mestu u kontrolisanom protoku i kompresiji, čime se zapravo pomaže fizioterapeutu da postigne idealni terepijski efekat za kratko vreme.

Game ready sistem je u ovom momentu jedna od najčešće korišćenih metoda za oporavak od povreda i rehabilitaciju nakon hirurških intervencija za hiljade vodećih ortopedskih hirurga, fizioterapeuta i sportskih lekara.

KAKO SISTEM DELUJE?

 

AKTIVNA KRIOTERAPIJA

Brzo cirkulišuća ledena voda kontinuirano i ugodno hladi zahvaćeno mesto kako bi efikasno smanjila edem (otok), grčenje mišića i bol.

 

KONTROLISANA KOMPRESIJA

Pneumatska kompresija oponaša prirodne kontrakcije mišića kako bi smanjila edem i stimulisala protok krvi bogate kiseonikom

 

ANATOMSKA POKRIVENOST

Anatomski dizajnirane manžetne okružuju zahvaćeni deo tela, povećavajući površinu i kontakt za efikasniju krioterapiju.

 

BRŽE, DUBLJE HLAĐENJE            

Brže, dublje, dugotrajnije hlađenje znači I sigurnije tretmane, uz minimalizovan rizik od promrzlina i dokazano smanjenje upotrebe lekova protiv bolova.