Sport medica

Plan i režim ishrane sportista

Top,View,Of,Woman,Eating,Healthy,Food,While,Sitting,In

PLAN I REŽIM ISHRANE SPORTISTA

PROGRAMI ZA MRŠAVLJENJE

Umesto različitih vitaminskih i proteinskih suplemenata sa kojima se često preteruje i koji se uzimaju nekritički na bazi neproverenih saveta, a neretko na sopstvenu ruku, danas pravilna ishrana sportista podrazumeva dijametralno drugačiji pristup.

Tim Poliklinike Sportmedica na čelu sa prof. dr Radmilom Velicki, specijalistom ishrane iz Zavoda za javno zdravlje Vojvodine, će individualno prilagoditi vašu ishranu u zavisnosti od potreba i režima vežbanja i treniranja, bilo da je potrebno da se vratite u formu nakon pauze ili održite formu na vrhunskom nivou tokom trenažnog i takmičarskog procesa, odnosno obavljanja rekreativnih fizičkih aktivnosti.

U poliklinici „Sport Medica“ može se uraditi i nutrigenetska analiza, koja nudi efikasno i personalizovano rešenje za postizanje optimalne telesne težine, i predstavlja  podršku u prevenciji i lečenju hroničnih nezaraznih bolesti vezanih za ishranu kao sto su gojaznost, dislipidemija, insulinska rezistencija, dijabetes tipa 2, i kardiovaskulana oboljenja.

Predvideli smo nekoliko mogućnosti u oblasti ishrane, kako sportista, tako i opšte populacije koja se ne bavi sportom. Svi programi su zasnovani na kombinaciji saveta za ishranu, dodatnih procedura koje sprovodimo u našoj poliklinici,  uz definisanje oblika fizičke aktivnosti.